Contactlenzen

Lenzen, iets voor U?

Lenzen, iets voor U?

In ons contactlenscentrum worden zowel harde zuurstofdoorlaatbare lenzen, nachtlenzen, als zachte lenzen aangepast.  Harde zuurstofdoorlaatbare lenzen zijn enorm geëvolueerd ten opzichte van vroeger. De laatste nieuwe materialen en vormen laten meer zuurstof door. Dit zorgt voor meer comfort, snellere gewenning en is gezonder voor de ogen.  Afhankelijk van de vorm van het oog en de correctie passen we de juiste lenzen aan voor u.

Naast de harde lenzen die overdag worden gedragen, bestaan er ook nachtlenzen. Gedaan met geïrriteerde of droge ogen tijdens de dag. De nachtlens is een harde lens die u draagt tijdens het slapen. Deze lens oefent een verplattend effect uit op het hoornvlies (cornea) waardoor u een scherp zicht bekomt overdag. Er wordt niets definitiefs veranderd aan de ogen. Personen met een oogafwijking van -0.75 tot -6.00, en ouder zijn dan 7 jaar, komen in aanmerking.

Tenslotte zijn er zachte lenzen, waarbij er een onderscheid wordt gemaakt tussen standaardlenzen en maatwerklenzen. Standaardlenzen zijn mogelijk in dag, 2weken, maand, 6maand en jaarlenzen. Deze hebben standaardmaten.  Voor een vlakke of steile cornea, een hoge cilinder, of een hoge sterkte, passen we buitenstandaardlenzen aan. Dankzij maatwerk lenzen kunnen we nog meer slechtzienden helpen.